onsdag 29 september 2010

oslo runt på 6 timmar…

Oslo ligger bra mycket längre bort än man kan föreställa sig... Bilresan upp efter jobbet i fredags kändes mer eller mindre evighetslång. Kan väl i och för sig bero på att vi “bara” skulle stanna till vid Center Syd i Lödde, och inte kom därifrån förrän drygt ett par timmar senare. Väl framme i Oslo var det bara till att bädda in och gå och knyta sig.

Under lördagen tog Jo’s ena halvbror oss med ut på en mastodontvandring utan dess like. Vi promenerade runt i Oslo i 6 timmar med endast ett kortare stopp på Burger King för att fylla på depåerna. Vi strosade självklart upp och ner längs Karl Johan och såg därmed både det riktigt coola operahuset och det kungliga slottet. Vi traskade vidare mot Oslos svar på Västra hamnen (Aker Brygge) och drömde om sommar och uteserveringar.

Efter en stunds promenerande var vi framme i Vigelandsparken. Här har skulptören Gustav Vigeland löpt amok och fått utlopp för sin fetisch för nakna människor. Här fanns nakna människor i alla de aktiviteter, åldrar och positioner. Den märkligaste var nog en man som såg ut att bolla med en 4-5 stycken spädbarn varav en såg ut att sparkas iväg av hans ena fot. Ytterst märkligt..

Frånsett att det var något kallare och mer höstigt än jag hade väntat mig, så var det en riktigt mysig helg. Skönt att komma iväg på en liten minisemester. Fick dessutom träffa båda halvbröderna och “svärfar” med fru. Har inte hört några klagomål än, så jag hoppas att jag blev godkänd. =)

100925 På tur i Oslo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar